Airco onderhoud bij Autobedrijf G. Van Winsum B.V.

Een goed werkende airco is van essentieel belang om fris en alert achter het stuur te blijven. Het aircosysteem in uw auto houdt u fris in de zomer, warm in de winter en uw ruiten vrij van condens.

Autobedrijf G. Van Winsum B.V. raadt aan om de airco het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koudemiddel zorgt voor smering van uw compressor. Door deze circulatie voorkomt u vaak lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten van het aircosysteem.

Airco check

Twijfelt u over de conditie van uw airco? Kom dan langs bij Autobedrijf G. Van Winsum B.V. voor een airco check. Autobedrijf G. Van Winsum B.V. raadt u aan om één keer per jaar langs te komen om uw airco te checken. De monteurs van Autobedrijf G. Van Winsum B.V. controleren of het systeem nog goed werkt, of er nog voldoende koelmiddel aanwezig is en of er eventueel onderhoud nodig is. Met een preventieve airco check voorkomt u vaak onnodige hoge reparatiekosten. Maak nu gelijk een afspraak voor een aircocheck!

Airco Well® reiniging

Stinkt het in uw auto als u de airco gebruikt? Dan kan het goed zijn dat uw airco gereinigd moet worden. In een airco kunnen schimmels en bacteriën ontstaan. Autobedrijf G. Van Winsum B.V. gebruikt de airco Well® methode om deze schimmels en bacteriën te doden. Na deze airco reiniging kunt u weer fris gebruik maken van uw airco in de auto en behoren de schimmels en bacteriën tot het verleden.

YouTube film airco reinigingAirco vullen

Koelt uw airco niet meer goed? Dan kan het zijn dat uw koelmiddel op raakt. Jaarlijks neemt het koelmiddel van uw auto tussen de 5% en 10% af als gevolg van lekkage. Mocht uw airco niet meer koelen, kom dan langs bij Autobedrijf G. Van Winsum B.V. om uw airco bij te vullen. Klik hier voor het maken van een afspraak voor het vullen van de airco.

Airco tips van Autobedrijf G. Van Winsum B.V.

Autobedrijf G. Van Winsum B.V. heeft een aantal handig tips voor u om uw airco optimaal te gebruiken.

  1. Gebruik uw airco niet alleen in de zomer maar ook in de winter! Door de circulatie voorkomt u lekkage van het koelmiddel.
  2. Mocht het in uw auto extreem warm zijn, zet dan eerst de portieren en ramen open.
    Zo kan de extreme warmte eerst de auto verlaten. Als de extreme hitte uit de auto is, zet vervolgens uw airco aan.
  3. Zet uw airco niet kouder dan 22 graden, hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto gaat gebruiken.
  4. Kom jaarlijks langs bij Autobedrijf G. Van Winsum B.V., de specialisten controleren graag de werking van uw aircosysteem!

Heeft u nog vragen over uw airco of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op!