Actie

Een goed werkende airco is van essentieel belang om fris en alert achter het stuur te blijven. Het aircosysteem in uw auto houdt u fris in de zomer, warm in de winter en uw ruiten vrij van condens. Het is belangrijk dat u het systeem goed onderhoudt. Laat daarom geregeld een aircoservice uitvoeren bij Autobedrijf Van Winsum.

Autobedrijf Van Winsum raadt aan om de airco het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koudemiddel zorgt voor smering van uw compressor. Door deze circulatie voorkomt u vaak lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten van het aircosysteem.

Aircoservice in de zomer- en winterperiode
Is er een hittegolf aan de gang in Nederland of op vakantie? Wist u dat een bestuurder 20 procent trager reageert bij temperaturen boven de 35 graden? De airco zorgt dus voor een goede reactiesnelheid. Daarnaast zit u heerlijk fris in de auto. In de winter hebben we veel meer te maken met nat en koud weer. Door de warme vochtige lucht die van u afkomt, ontstaat er condens op de voorruit. Hierdoor ziet u niets meer. Door aircogebruik zit er minder vocht in de lucht waardoor u snel schone ramen heeft. Bovendien blijft het systeem in goede conditie als u met regelmaat de airco aanzet.

Airco check
Twijfelt u over de conditie van uw airco? Kom dan langs bij Autobedrijf Van Winsum voor een airco check. Autobedrijf Van Winsum raadt u aan om één keer per jaar langs te komen om uw airco te checken. De monteurs van Autobedrijf Van Winsum controleren of het systeem nog goed werkt, of er nog voldoende koelmiddel aanwezig is en of er eventueel onderhoud nodig is. Met een preventieve airco check voorkomt u vaak onnodige hoge reparatiekosten. Maak nu gelijk een afspraak voor een aircocheck!

Plan nu een aircocheck en betaal slecht €19,95!

Koudemiddel in de airco
Het koudemiddel in uw systeem heeft meerdere functies, namelijk voor het koelen, maar ook voor het smeren van alle draaiende onderdelen. Een aircosysteem, welke regelmatig wordt gebruikt, verliest 10 procent koudemiddel per jaar. Bij teveel verlies loop het systeem droog. Als gevolg heeft u dure reparaties. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen met een aircoservice.

Wat gebeurt er tijdens een aircoservice?
Tijdens een aircoservice controleren de specialisten uw systeem op de volgende punten:
• Of uw airco naar behoren functioneert.
• Of uw interieurfilter schoon is.
• Uw airco wordt weer bijgevuld.